Tuesday, December 25, 2007

Uued Mõttepargid jm jaanuaris 2008 Kultuurikatlas.

Lühidalt rahulikul ajal järgmise aasta tegemistest Kultuurikatlas.

* Jaanuari esimestel päevadel tulevad Tallinnasse külla sõbrad põhja-Hollandi suurimast linnast Groningenist. Teemadeks Groningeni linnapea, hr Jaques Wallage kohtumine Tallinna linnapeaga, arengud COAR (City On A Roof) projektis ning Tallinna ranna-ala tulevikuvisioonid, ühine osalemine toetusprogrammidest jpm.

* Järgmise sündmusena tulebki juba Groningeni linna delegatsioon aga täpsema kohtumise aja lepime veel eraldi kokku.

* Jaanuari kolmandal nädalal loodame äsja Indiast naasnud Tamur Tohveri eestvedamisel vaadata-kuulata huvitavaid etteasteid külalistelt Karjalast.

* Seejärel läheb Katla suurde saali üles Cecile Babiole’i valgusinstallatsioon. Selle installatsiooni avamisega algab ka Tallinna Valgusfestival Katla jaoks.

* Sügisene üritustesari Vertikaal saab järje oma Mõtteparkidele. Jaanuari viimastel nädalatel korraldab Kultuurikatel koostöös Margaret Tali ja Maarin Ektermanniga Mõttepargi üldnimetusega „Kunsti rahastamine”.

Teemaga haakuvalt loodame Mõttepargil kuulda Tallinna loomemajanduse visiooni koostamise töögrupi (Katri Ristal, Külliki Tafel, Veiko Jürisson, Erik Terk) ettekandes vahekokkuvõttet loomemajanduse visiooni valmimisest.

Mõttepargi esimest osa kirjeldas Maarin vabas ja mitte lõplikus vormis järgmiselt: Kunsti rahastamine" Mõttepark ...01.07 Kultuurikatlas

Mõttepark keskendub kaasaegse kunsti rahastamisele ja mõningatele tulevikuperspektiividele.

Vaadeldakse kunsti rahastamist laiemalt kultuuripoliitika raamistikus, kaalutakse riigi ja erasektori poolseid kunsti rahastamise viise, motiive ja sellega seotud probleeme. Mõttepark uurib olemasolevate kunsti rahastamisviise, seadusandlust, kunstiga seotud riiklikke institutsioone, suurettevõtjate ja kunstikogujate huve ja nägemusi kaasaegsesse kunsti investeerimise tähendusest.

Kuidas on kunstipoliitika ja rahastamine korraldatud mujal maailmas? Kuidas on sellega seotud kultuuripoliitikauuringud? Millisted tingimused on Eestis loodud kunsti toetamiseks erasektorile? Mõttepargil kõnelejad esindavad teoreetilisi ja praktilisi nägemusi, kunsti rahastamisest ja poliitikast.

* Veel jaanuari lõpus loodame kokku kutsuda Kultuurikatla Loomenõukogu. Ilmselt Loomenõukogu pisut laiendatud koosseisu, et võtta-jagada ülesanded uueks aastaks, arutada olukorda suhetes Tallinna linna ning loomerahva vahel ning kaasajastada seisukohti Kultuurikatla arengu suhtes jne. Täpsema aja ja sisu teatame täpsemalt jaanuari alguses.

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.