Wednesday, October 7, 2009

seisukoht

Täna, õigemini küll eile, hakkas levima üks ajakirjanduslik materjal, mille toon oli võrdlemisi Kultuurikatelt ja sihtasutust Kultuuripealinn 2011 vastandav. Kuivõrd artiklis oli kasutatud ka minu sõnu, õnnestus täna kuulda väga erinevaid arvamusi teema kohta. Ning arvamusi minu arvamuse kohta. Arvamused on toredad. Kultuurikatel ise on ideede kogum ning süntees erinevatest arvamustest, kogemustest, unistustest ja oskustest.

Kõige huvitava juures oli aga ka ebameeldivat vastukaja, mis pidas mind kuidagi poliitiliselt ebakorrektseks ning vihjas Kultuurikatla idee teostumise (rahastamise) seostele Kultuurikatla idee muutumisega 'korrektsemaks'. Siinkohal selgitus: Kultuurikatel ei pruugi kunagi saada (kultuuri)poliitililselt korrektseks. Sestap ei ole mõtet ähvardada ega muidu mõjutada. Vihjena niipalju, et küll saab meelsuse muutus toimuda vastupidi.

Sõnaga: seisan Tallinna avatud linnaruumi arendamise ja kultuurikatla idee eest ega kavatse oma õigust isiklikule seisukohale kuidagi õigustada. Kui see ei sobi kellegi vaadetega - mis mina saan sinna parata.

peeter eerik

No comments: